Gunillabladet 120917

HÖSTSTÄDNING

Stort tack till alla som kunde delta på årets höststädning! Vi fick mycket gjort.

HÖJD AVGIFT – MILJÖSTUGAN

Det är trist att behöva ta upp detta ämne igen, men det är dessvärre ett måste.

Det kastas mycket saker i miljöstugan som kostar föreningen pengar. Fortsätter det i den takt det gjort under de senaste månaderna så måste vi höja avgiften mer än brukligt nästa år pga. avfallssorteringen. Vi vill verkligen inte det och vi tror att vi tillsammans kan lösa problemen som uppstått.

KASTA INTE: grovsopor, vitvaror, kläder, inredning, byggmaterial, leksaker eller annat avfall som ska kastas på miljöstation.

Det finns både miljöstation i Bromma och Lövsta som kan hantera detta.

I miljöstugan får du kasta: hushållsavfall (i luckan i väggen), plast, metall, glas, papper och kartong.

Det har också kommit till styrelsens kännedom att obehöriga använder miljöstugan för att kasta sina sopor. Ge inte ut koden till någon obehörig! Styrelsen kommer att ändra koden inom kort.

MOTORFORDON PÅ GÅRDEN

Detta är ett problem som också eskalerat under en längre period. Nu parkeras det även motorfordon under nätterna på gårdarna. Motorfordon får inte parkeras på gården!! Gratis MC/moped parkering finns nu upplåten på p-plats 49 samt på asfaltsutrymmet bakom port 35. Om du saknar p-plats så kan du ställa dig i kö för sådan under expeditionstid.

Kom ihåg att det är boendes ansvar att besökande inte parkerar/kör på gården.

TVÄTTIDER

Styrelsen ser över tvättiderna för att få fler tvättider än de som finns idag. Var uppmärksam på bokningstavla och information i brevlåda den närmsta tiden, då förändringen sker snart.

STÄMMA

Årets föreningsstämma kommer att vara den 21 oktober 2012 kl. 16 i Fristads samlingslokal.

Separat kallelse kommer per post i oktober.