Gunillabladet Februari 2014

Ändrade rutiner vid miljöhuset 20-21 februari
Inom en snar framtid kommer vi att ändra i rutinerna för hur vi återvinner våra hushållssopor. Föreningens komprimator har gjort sitt och kommer att bytas ut mot plastkärl. Detta kommer att innebära ändrade rutiner för sophanteringen. Dina hushållssopor, matrester och dylikt, kommer du att kasta i kärlen som du når genom dörren på kortsidan av miljöhuset (Dörren som är placerad på kortsidan vid utgången mot parkeringen). Den dörren kommer du att kunna öppna med portnyckeln. Återvinningsrummet kommer du att kunna använda som vanligt men enbart till material som kan återvinnas. Portkoden kommer att av-aktiveras så att du enkelt kan använda portnyckeln till båda dörrarna.

Gruppanslutning bredband
Det har funnits tvivel över vad som gäller angående gruppanslutningen för bredband, tv och telefoni. Från och med 1:a februari behöver du alltså inte betala till Bredbandsbolaget för bredband. Har du haft ett paket av Bredbandsbolaget där tv ingått har du förmodligen skyldighet att betala den delen av räkningen fram till de tar över tv. För er som har haft bredband med andra leverantörer får ni själv välja om ni vill säga upp de abonnemangen. När det gäller TV kommer ComHem att leverera fram till sista april och Bredbandsbolaget kommer att ta över den delen från och med den 1:a Maj. Detsamma gäller här, du fortsätter betala för de produkter som du köpt av dom fram till det nätet släcks.

Felaktig erbjudande
Med anledning av bytet av ekonomisk förvaltare har alla medlemmar felaktigt fått erbjudande om att teckna försäkring med Trygg Hansa. Detta är bara ett erbjudande och gäller inte om ni inte betalar den räkningen. Det erbjudande om förnyelse du/ni fick igår 29/1 ska ni alltså kasta i papperskorgen.

Brev från Fastums VD till medlemmar:
Jag kan bara be om ursäkt. Ni har alla fått en hemförsäkring hos Trygg Hansa som ni inte skulle fått. Nyinflyttade, i de föreningar vi förvaltar, får en två månaders gratis hemförsäkring hos Trygg Hansa. Därefter kommer ett erbjudande om hemförsäkring som inte behöver sägas upp. Eftersom Brf Gunilla i Stockholm är ny kund hos oss blev ni alla nyinflyttade och fick del av detta erbjudande. Jag kan återigen bara be om ursäkt för det inträffade och också informera om att vi inte lämnar ut våra register.
Början kunde blivit bättre men jag hoppas på ett gott samarbete framöver.
Vänliga hälsningar
Fredrika Morén, VD

Sandhink vid källardörren
Nu finns det en hink med sand att ställas ut vid port 31 så att alla som parkerar sin barnvagn där kan sanda vid behov.

Ny lekplats snart
Lekhuset och gungorna kommer att snart bytas ut. Tills dess kommer delar av lekplatsen att vara avstängd.

Gilla Gunilla på Facebook
Den Facebook-grupp föreningen har kan du lägga till på din Facebook-sida. Gruppen är sluten och kan inte ses av alla andra förutom de som bor i föreningen. Denna sida kan du använda om du snabbt vill ha svar på frågor eller har funderingar över något du undrar över. Förutom att styrelsen kan svara på dina frågor kan även andra medlemmar bidra med svar och annan viktig information.
Medlemsinformationen
Håll ut håll ut, medlemsinformationen är på väg. Varför det dröjer är att vi vill dela ut en så uppdaterad medlemsinformation som möjligt. Styrelsen arbetar aktivt på det och kommer snart att dela ut den i postlådorna.